Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

 1. Voor welke foto’s kunnen we bij je terecht?
  Voor particulieren maak ik bruidsreportages en portretten. Voor bedrijven maak ik onder andere content voor de bedrijfswebsites en zakelijke portretten van medewerkers. Daarnaast fotografeer ik zo nu en dan evenementen en (paarden)sport.
 2. Bewerk je de foto’s?
  Alle foto’s die ik aflever worden bewerkt op contrast, kleur en uitsnede. Mijn streven is altijd een natuurlijk resultaat te houden.
 3. Met welke apparatuur fotografeer je?
  Ik fotografeer met professionele digitale spiegelreflex camera’s van Nikon (D750, D3). Op speciaal verzoek (bijvoorbeeld tijdens bruiloften) fotografeer ik ook met een analoge Nikon FM2 waar ik nog ouderwetse zwart/wit rolletjes voor heb. Naast deze camera’s beschik ik over een heel arsenaal aan professionele lenzen van Nikon. Zowel lenzen met een vast brandpunt als zoomlenzen.
  De Nikon camera’s zijn robuust en kunnen tegen een stootje. Dat zorgt ervoor dat ik in vrijwel alle situaties kan fotograferen. Mocht het in een uitzonderlijk geval eens gebeuren dat een van de camera’s ermee stopt, heb ik altijd een backup!
 4. Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk?
  We prikken samen een datum voor de fotoshoot en kiezen een geschikte locatie om foto’s te gaan maken.  Als jullie leuke ideeën hebben voor de foto’s hoor ik dat graag, zo kan ik daar rekening mee houden tijdens de shoot. Weet je niet wat voor kleding je moet dragen op de dag van de fotoshoot? Een paar tips kun je al lezen in mijn artikel ‘Tips voor de perfecte profielfoto‘. Ga je met meerdere personen op de foto? Zorg dat je de kleding afstemt. Foto’s in een groene omgeving? Kijk dan eens of jullie wat kunnen met de kleur blauw. Dit doet het altijd erg goed.
  Tijdens de fotoshoot is het voor mij belangrijk dat jullie je kunnen ontspannen. Natuurlijk heb ik altijd wel ideeën in mijn hoofd, dus ik geef jullie zeker aanwijzingen. Uiteraard zijn jullie eigen ideeën ook heel erg welkom, je zou zelfs al op pinterest een moodboard kunnen maken. Zie mijn borden als voorbeeld.
  Na afloop van de shoot ontvang je van mij een overzicht van de gemaakte foto’s. Deze foto’s zijn voorzien van een nummer. Afhankelijk van het gekozen pakket kun je een aantal foto’s selecteren door mij via mail de nummers door te geven. Deze foto’s krijg je bewerkt en in hoge resolutie doorgestuurd. Wil je meer foto’s, dan kun je dit uiteraard ook via mail doorgeven.
 5. Hoe werk je met kinderen?
  Kinderen zijn op hun best wanneer ze gewoon ontspannen kunnen spelen. Dat zorgt voor de meest natuurlijke lach en houding. Met kinderen (en eigenlijk voor iedere fotoshoot) ga ik het liefst op pad naar het bos, de hei, het strand of een mooi park. Als een kind wat verlegen is neem ik rustig de tijd om het kind eerst wat beter te leren kennen voor we gaan fotograferen.
 6. Lever je ook onbewerkte foto’s?
  Nee, nooit. Ik fotografeer in RAW en zonder nabewerking zijn die foto’s nog niet af. De nabewerking is onderdeel van wat mijn foto’s van mij maakt.
 7. Heb je een studio?
  Nee, ik heb op dit moment geen eigen studio. Wel heb ik diverse mobiele flitsers en achtergronden waarmee ik een studio kan bouwen.
 8. Hoe werkt de betaling?
  Bij boeking van het door jou gekozen pakket ontvang je een eerste factuur. Deze eerste aanbetaling bedraagt 50% van de totale factuur. Bij aflevering van de in jouw pakket inbegrepen beelden ontvang je de tweede factuur voor het resterende bedrag. Heb je extra foto’s  besteld dan worden die ook op deze factuur in rekening gebracht.
 9. Reken je reiskosten?
  Ja, bij een fotoshoot of reportage meer dan 10 kilometer vanaf Groesbeek breng ik reiskosten in rekening. Meer info vind je op de pagina ‘Tarieven‘.
 10. Gebruik je foto’s altijd op Facebook en je website?
  Als fotograaf is het voor mij erg belangrijk mensen te laten zien wat ik maak. Wil je liever niet dat ik foto’s online plaats? Geef dit dan bij het boeken van de fotoshoot aan. Ik zal hier dan rekening mee houden.
 11. Mag ik zelf foto’s op internet plaatsen?
  Ja zeker! Graag zelfs. Ik lever foto’s altijd in twee formaten. Een in hoge resolutie om zelf af te laten drukken. De andere, verkleinde, versie is voor Facebook/Instagram en andere sociale media/het internet. Deze foto’s zijn voorzien van mijn logo.